האפשרות להיחשף למגוון של מסורות צ’י קונג, וללמוד כל אחת מהן ברצינות וביסודיות מפי מאסטר, הפכה לאפשרית רק במאה העשרים. עד אז, ולאורך אלפי שנים, הידע שצברה כל מסורת הועבר בסודי סודות לבני המשפחה ולמי שהתחייב באופן בלעדי לתרגול. במילים אחרות, לד”ר פאנג ניצל את ההזדמנות החדשה ויוצאת הדופן לייצר פרספקטיבה רחבה ומעמיקה על התרגולים השונים שהיו נפוצים בסין באותה התקופה.
לאחר כעשרים שנה של לימוד, חקירה וטיפול בחולים, תמצת פאנג את הידע שרכש לשיטת ריפוי מקיפה – צ’י קונג חכמת הריפוי – Zhineng– Wisdome Healing Qi kong . השיטה משלבת את הידע הסיני והמערבי הנרחב שלו לצד הניסיון שצבר בשיטות תרגול, לכדי צ’י eונג של ריפוי וטיפוח עצמי המתאים לעולם של ימינו.
דוקטור פאנג יסד ב-1991 בית חולים לריפוי ללא תרופות (Huaxia Zhineng Qi kong Centre). המטופלים בבית החולים עברו חודש אינטנסיבי של תרגול Zhineng Qikong. הם נבדקו עם הגעתם ועזיבתם, בכדי לאמוד את השינוי במצבם. במהלך עשר שנות פעילות בית החולים שהו בו יותר מ- 300,000 מטופלים. אלו שהצליחו להתמסר לתרגול – עברו תהליך של ריפוי ששיפר את איכות חייהם, ואף הביא להחלמה מלאה. ב – 2001 סגרו השלטונות הסינים את שערי בית החולים, המורים שלימדו תחת שרביטו של פאנג, נפוצו והקימו מרכזים להוראת השיטה ברחבי העולם.
במאי 2014, יזמה משפחת אורן את הגעתו של המורה הראשון לשיטה לארץ – מינג טונג. זו הייתה יריית הפתיחה של פרויקט פילנתרופי, במסגרתו הוקם גם מרכז לריפוי, התחדשות ותמיכה בתהליכי הבראה באמצעות צ’י קונג. מאז מגיעים לישראל מורים רבים וטובים שעבדו עם ד”ר פאנג בבית החולים ללא תרופות.
בתשע השנים האחרונות התפתחה בישראל קהילה ענפה של מתרגלים שהולכת וגדלה, מורים שונים מגיעים ומעבירים סדנאות בארץ, תלמידים רבים נוסעים לריטריטים בסין. במקביל יש יותר מורים ישראלים לשיטה. בימי הקורונה נפתחה אופציית הזום